Zoete Licht Pittige Ketchup
Een heerlijke ketchup, niet te vergelijken met ketchup uit de winkel, met een intens zoete en kruidige smaak. Kan ook prima gemaakt worden met tomaten uit de vriezer. Één recept is genoeg voor ca 600ml.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 10 minuten min
Gang: Saus
Trefwoord: ketchup, saus, tomaten
Porties: 600 ml
- 1 kg Tomaten
- 1 Peper Spaans, Cayenne, Chili
- 1/2 tl Kaneel
- 1/2 tl Kruidnagel Gemalen
- 1 tl Witte Basterdsuiker
- 1,5 dl Azijn
De tomaten in stukjes snijden. Peper halveren, evt zaadjes verwijderen, en in reepjes snijden. In een pan door elkaar scheppen en 15 minuten koken op een lage pit.Zeef boven een andere pan hangen en daar de tomaten en peper door wrijven. Kruiden, suiker en azijn toevoegen.Op een lage pit 1 tot 2,5 uur zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. In gesteriliseerde flesjes of potjes gieten. Geopend tot ca 2 maanden houdbaar in de koelkast.
Ketchup kan gemaakt worden van elk soort en maat tomaten. Voor een optisch nog mooiere saus per recept tomaten van slechts 1 kleur gebruiken. Zo kan een prachtige rode, gele of zelfs witte ketchup gemaakt worden.
Kies naar smaak een mildere of hetere peper.
Bij de eerste stap kan ook bijvoorbeeld een paprika worden toegevoegd.