Belangrijke Informatie

Hier alle informatie over onze zaden, bestellen, betalen, verzenden etc. Laatste aanpassing: 04/03/2021

Over onze zaden & planten

We werken zo biologisch mogelijk (o.a. geen bestrijdingsmiddelen) maar hebben geen keurmerk. We zijn geen bedrijf. 

Bij onze planten kunnen insecten komen dus kruisbestuiving is niet uitgesloten. We hebben sinds 2014 1 melding gehad van een onverwachts resultaat (cherry “Dr Carolyn” gaf bij een klant rode ipv gele vruchten) en dat blijft een risico dat hoort bij onze manier van telen en dus het bestellen  van onze zaden. Uitzondering hierop zijn zaden van Primabella PhR en Rondobella PhR. Deze zijn wél tegen kruisbestuiving beschermd geweest. 

De prijzen van onze zaden zijn erg laag omdat we het belangrijk vinden dat iedereen onze zaden moet kunnen betalen. We geven echter geen garantie op kieming en resultaat en nemen geen zaden retour.

Bij ieder ras staat onder het tabblad “Zaden” in welk jaar de zaden zijn gewonnen en hoeveel er in een zakje zitten. Goedkopere zaden zijn ouder dan de duurdere. Voor beginners is het goed hier op te letten, omdat versere zaden vaak makkelijker en sneller kiemen. 

Ga er bij het telen van tomaten vanuit dat er van zaadje tot eerste rijpe tomaat minimaal 100, meestal 120 en soms wel 150 dagen voorbij gaan. 

Ik raad aan, zeker voor beginnende tuiniers, om voor 1 april te zaaien (in Nederland, België e.o.). Ik raad af om na 1 mei te zaaien en ik raad sterk af na 15 mei nog te zaaien om teleurstellingen te voorkomen.  Uiteraard geldt dit niet als je de beschikking hebt over een verwarmde kas/serre voor de planten. 

bestellen, betalen & verzendkosten

Zodra de bestelling aan ons verzonden is worden de bestelde zaden automatisch gereserveerd. Omdat we van sommige zaden een zeer beperkte voorraad hebben worden bestellingen die niet binnen 2 weken betaald zijn geannuleerd.

Verzending naar landen met strikte regels betreffende invoer van zaden geschiedt volledig op risico van de koper.

Betalen kan via overschrijving of PayPal. Voor PayPal is ons e-mailadres baduh@baduh.nl in gebruik

Verzenden binnen Nederland is per 30.12.2020  €1,25 en daarbuiten €2,50 

We bieden sinds maart 2021 ook verzending met track & trace aan via PostNL voor zowel Nederland  (€4,10) als België (€9,30) . 

 

verzending; hoe snel

PostNL leegt hier de brievenbus van maandag t/m vrijdag om 18u.

1 februari t/m 15 april: dit is de belangrijkste periode om tomaten te zaaien in Nederland en België. Daarom streef ik ernaar bestellingen op de dag van betaling te versturen, eventueel de dag erop, op dagen dat de brievenbus geleegd wordt.

16 april t/m 31 januari: In deze periode kan het wat langer duren, zeker tijdens de late lente en zomermaanden. Hou dan rekening met een week of stuur even een mailtje als je de zaden écht snel nodig hebt.

contactinformatie

We zijn gevestigd in Nieuwlande, Drenthe, Nederland

We zijn bereikbaar via e-mail en onze Facebookpagina

Schuiven naar boven