Begonnen!

Zaaitrays
Zaaitrays onder de TL-balk

Met enige moeite is het me gelukt om te wachten met zaaien tot en met Maart, maar gelukkig wordt het wachten nu al beloond met de eerste ontkiemende zaden. Dit jaar heb ik twee zaaitrays gekocht met extra diepe “vakjes”, zodat de zaailingen langer in de trays kunnen blijven staan. Afgedekt met wat simpel keukenfolie staan de ingezaaide trays nu dag en nacht onder een simpele TL-balk die de temperatuur constant houdt en de jonge zaailingen gelijk van licht voorziet. Zo gauw bijna alles gekiemd is gaat er een tijdklok op de TL-balk om de zaailingen ook weer hun rust te gunnen. Zodra ze sterk genoeg zijn gaan de trays ouderwets op de vensterbank.

Ontkiemende zaadjes
De eerste zaadjes ontkiemen na 4 dagen.


Dit jaar zaai ik voor het eerst 1 zaadje per vakje. Met 154 vakjes voldoende voor ruim 50 variëteiten. In de vakjes waar niks kiemt voor 15 maart zaai ik opnieuw. Zodra ik weet wat ik aan planten ga overhouden zal ik op de nieuwe pagina “Daps Tuin” de lijst van variëteiten voor dit jaar op orde maken.

Voor nu is het dagelijks checken wat er ontkiemd is, aantekeningen maken, de kas opruimen en voorzien van een dikke laag verse compost, grote potten schoonmaken en potgrond inslaan. En bovendien wil ik toch wat vaker mijn blog gaan aanvullen met nieuwe berichten. Als het goed is kan er nu ook weer gereageerd worden op de posts. Hebben jullie al gezaaid?

Begonnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven