Zoete Licht Pittige Ketchup

Een heerlijke ketchup, niet te vergelijken met ketchup uit de winkel, met een intens zoete en kruidige smaak. Kan ook prima gemaakt worden met tomaten uit de vriezer. Één recept is genoeg voor ca 600ml.
Prep Time10 mins
Cook Time2 hrs
Total Time2 hrs 10 mins
Course: Saus
Keyword: ketchup, saus, tomaten
Servings: 600 ml

Ingredients

  • 1 kg Tomaten
  • 1 Peper Spaans, Cayenne, Chili
  • 1/2 tl Kaneel
  • 1/2 tl Kruidnagel Gemalen
  • 1 tl Suiker
  • 1,5 dl Azijn

Instructions

  • De tomaten in stukjes snijden. Peper halveren, evt zaadjes verwijderen, en in reepjes snijden. In een pan door elkaar scheppen en 15 minuten koken op een lage pit.
    Zeef boven een andere pan hangen en daar de tomaten en peper door wrijven. Kruiden, suiker en azijn toevoegen.
    Op een lage pit 1 tot 2,5 uur zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. In gesteriliseerde flesjes of potjes gieten. Geopend tot ca 2 maanden houdbaar in de koelkast. 

Notes

Ketchup kan gemaakt worden van elk soort en maat tomaten. Voor een optisch nog mooiere saus per recept tomaten van slechts 1 kleur gebruiken. Zo kan een prachtige rode, gele of zelfs witte ketchup gemaakt worden.
Kies naar smaak een mildere of hetere peper.
Bij de eerste stap kan ook bijvoorbeeld een paprika worden toegevoegd.
Schuiven naar boven

Krijg 14% korting t/m 17.2.2019 met kortingscode "valentijn2019" Sluiten