Een nieuw begin

Wat een leuke weken heb ik gehad. Diana van Mooie Moestuin plaatste in haar blog een link naar mijn facebookpagina om haar lezers aan zaden van Rebel Yell te helpen. En dat heb ik geweten! Binnen een dag waren mijn eigen Rebel Yell-zaden op en moest ik een bevriende Amerikaanse teler om hulp vragen. Gelukkig vond ze het geen probleem om direct een paar honderd zaden naar me op te sturen en inmiddels heb ik die binnen gehad en naar de nieuwe Rebel Yell-enthousiastelingen gestuurd.
Naar aanleiding van de vele bestellingen besloot ik mijn webshop weer in ere te herstellen, maar dan op dit domein; www.baduh.nl

Tomaten van 2018; Old German, Kalman’s Hungarian Pink, German Red Strawberry, True Black Brandywine

De afgelopen 2 jaar verdween mijn tomatenliefde naar de achtergrond, maar met een goede reden. In 2016 werd ik zwanger en in 2017 beviel ik van onze ge-wel-di-ge zoon. Al in de eerste weken van mijn zwangerschap werd ik erg misselijk en doodmoe. Groot nadeel daarvan was dat ik de geur van tomatenplanten absoluut niet meer kon hebben. Als ik in de kas moest zijn nam ik letterlijk een hap adem voor ik naar binnen ging om er vervolgens als een malle zo snel mogelijk doorheen te rennen. Die afkeer van de geur bleef, ook na mijn bevalling, en is eigenlijk pas de afgelopen 3 maanden afgenomen. In 2016 had ik wel een flinke hoeveelheid variëteiten gezaaid en uitgeplant in de kassen en tuin. Daar heb ik zo goed en zo kwaad (en met veel hulp van mijn man) als het ging zaden van gewonnen en foto’s van genomen. In 2017 heb ik slechts een paar planten voor eigen gebruik opgekweekt.
En ook dit jaar is het nog niet veel, maar de tomaten dié ik heb geteeld zijn wel heel erg fijn en het waard om zaden van te winnen. Dus dat heb ik gedaan en de resultaten staan al in de shop. Vooral “de Duitsers” zijn aanraders. German Red Strawberry is al heerlijk en zeer productief maar Old German is helemaal geweldig. Die heeft een plekje in mijn all-time top 3 veroverd. Zo zoet, en nog zoeter als je ‘m verwarmd, en zo mooi. En groot. Gigantisch! Een concurrent van mijn favoriet Wes.

Mijn enthousiasme voor het telen en winnen van zaden is in ieder geval weer aangewakkerd. En volgend jaar wil ik weer een stevige hoeveelheid verschillende variëteiten gaan kweken. Voor nu staan de oude zaden voor het bescheiden bedrag van €0,50 in de webshop en de nieuwste voor slechts €1,00 Ik ben nog bezig met het instellen van PayPal, maar voor nu is het wel al mogelijk om via PayPal te betalen door toch voor “Overschrijving” te kiezen en de instructies op de volgende pagina’s even goed te lezen.

Vragen en opmerkingen zijn natuurlijk hartstikke welkom. Mail me vooral op daphne@baduh.nl

P.s.: Waarom www.baduh.nl? Baduh was mijn paardje. Het meest geweldige en stoerste paard. Helaas is hij in 2010 overleden, maar ik gebruik nog steeds met liefde het naar hem vernoemde domein.

Een nieuw begin

Eén gedachte over “Een nieuw begin

  1. Ik ben via de blog van Diana en dus via de zaden van Rebel Yell met je in contact gekomen. Die zaden, met nog een aantal andere tomatenzaden uit je winkel, heb je al naar mij toegestuurd. Hartelijk dank! Mijn handen jeuken alweer…
    Je webshop ziet er prima uit met zoveel variëteiten! Leuke blog, ik word fan, leer graag van jouw weetjes als tomatenexpert.
    Groetjes, Christien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven